Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 13.06.2011.

00:47

Baton: “Moja najbolja pobeda“

Britanac Dženson Baton rekao je da je pobeda na Velikoj nagradi Kanade za njega neverovatna i ujedno verovatno njegova najbolja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Baton je na putu do desetog trijumfa u karijeri, posle četiri sata, koliko je trajala trka, koju je obeležio potop na stazi, čak šest puta išao u boks, uključujući i jednu kaznu, bio je umešan u dva incidenta i pao na 21 mesto, poslednje u tom trenutku. Posle svega toga je sustigao Sebastijana Fetela, a potom ga naterao da napravi grešku u poslednjem krugu i pretekao ga.

Vozač Meklarena je posle pobede rekao da je trka posle kontakta sa Luisom Hamiltonom u ranoj fazi bila prava borba za njega, ali se izvinio svom timskom kolegi zbog udesa, posle kojeg je za njega trka bila završena.

Ne znam šta da kažem. Bila su ovo tri veoma emotivna sata ili koliko je već vremena prošlo od starta. Što se tiče incidenta sa Luisom, od kiše nisam mogao da vidim da je odmah pored mene, jednostavno se desilo i već sam mu se izvinio. Od tada sam se borio, dobio sam kaznu, i tri puta sam morao da se vraćam. Na kraju, u poslednjem krugu sam juripo Sebastijana, on je otišao preširoko i iskoristio sam priliku i došao do pobede. Za mene je ovo bila fantastična trka, i da nisam pobedio, neverovatno sam uživao. Ova pobeda je zaista neverovatna i verovatno moja najbolja“, rekao je Baton.

Od početka trke pa sve do polovine poslednjeg kruga u vođstvu je bio Fetel, koji je tada napravio grešku, koja ga je koštala trijumfa, ali je došao do sedmog podijuma na sedmoj trci ove sezone.

Naravno da sam razočaran, ali je trka bila veoma teška od starta do cilja, i vodio sam sve vreme sve do druge polovine poslednjeg kruga. Mislim da sam imao previše konzervativan pristup kada sam vodio posle prvog perioda sa bezbednosnim automobilom. Kada sam video da me Dženson stiže i pokušavao sam da zadržim prednost i mislio sam da će ona biti ona biti dovoljna, ali nije tako bilo jer sam napravio grešku. Krivica je moja, završio sam na mokrom delu staze i on je to iskoristio”, istakao je Fetel.

Uz Batona i Fetela na podijumu se našao i drugi vozač Red Bula Mark Veber.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se ulicama Valensije za Veliku nagradu Evrope 26. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve