Nova vest
Auto-moto

Petak, 10.06.2011.

13:34

Bahrein odustao od trke za 2011.

Organizatori Velike nagrade Bahrena zvanično su objavili da su odustali od organizacije trke u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trkom u toj zemlji trebalo je da startuje sezone, ali je ona otkazana zbog nereda u Bahreinu, a prošlog petka je ponovo vraćena u kalendar i zakazana za 30. oktobar.

Ta odluka naišla je na negodovanje timova, jer bi se u tom slučaju sezona produžila do sredine decembra, a i prvi čovek Formule 1 Berni Eklston se pobunio.

Ipak, do promene odluke je došlo šest dana posle njegovog donošenja, kada je predsednik FIA Žan Tod od Eklstona zatražio da mu pošalje revidiran kalendar, čime je otvorena šansa da se Bahrein ’izbaci’ iz kelandara. Posle toga, oglasili su se i organizatori, a predsednik staze „Sakir“ Zajed Al Zajani, na kojoj se trka vozi, objavio je da trke neće biti ove godine.

Dok bi Bahrein bio presrećan da trka bude ipak održana 30. oktobra, po odluci Svetskog saveta za auto-moto sport, jasno nam je da to ne može da se desi i poštujemo tu odluku. Bahrein je uvek želeo da ima pozitivnu ulogu u razvoju Formule 1, od dolaska šampionata na Bliski istok, do pomaganja ostalim zemljama u dovođenju istog, kao i pružanja jedinstvenog iskustva“, rekao je Al Zajani.

Al Zajani je dodao da je odluka doneta u najboljem interesu sporta i da se svi u Bahreinu nadaju da će trka ponovo zauzeti svoje mesto u kalendaru naredne sezone. Isto je nešto kasnije potvrdio i Eklston.

Pošto trka u Bahreinu neće biti održana premijerna Velika nagrada Indije će biti održana 30. oktobra, a sezona će se završiti u Brazilu 27. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve