Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.05.2011.

14:08

Baton: „Moto GP vozači su ludaci“

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da su za njega Moto GP vozači apsolutni ludaci u poređenju sa njegovim rivalima u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baton je zajedno sa brojnim zvezdama, među kojima je bio i devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi, pre nekoliko dana prisustvovao otkrivanju novog izgleda kompleksa boksova na stazi „Silverston“. Tada je u intervjuu za BBC rekao da su motociklisti jednostavno ’van ovog sveta’.

Totalno je ludo jer jedan drugog guraju do granica. Ti momci su fantastični vozači, ali su i apsolutni ludaci. Gledao sam trku u Le Manu prethodnog vikenda i mogu reći da su oni skroz van ovog sveta“, rekao je Baton.

Trku za Veliku nagradu Francuske u Moto GP šampionatu obeležio je udes vozača Repsol Honde Danija Pedrose i Marka Simončelija na San Karlo Hondi Gresini, iz koje je Španac izašao sa lomom ključne kosti. U Le Manu se desio i incident tokom zagrevanja, kada je Kejsi Stoner udario Randija de Punijea u ruku jer mu je ušao u putanju.

Njih dvojica su bili tako blizu jedan drugog, a još su i razmenjivali udarce. Mi to ne možemo, jer ne možemo da dohvatimo“, istakao je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve