Nova vest
Auto-moto

Petak, 13.05.2011.

20:02

Masa ostaje u Ferariju

Brazilac Felipe Masa braniće boje Ferarija i naredne godine, potvrdio je predsednik italijanskog tima Luka di Montecemolo.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Upitan da li je Masina budućnost u Ferariju sigurna, Montecemolo je odmah rekao:

“Da, on ima ugovor za ovu i sledeću godinu, u to nema sumnje”.

Masa je doživeo ozbiljnu povredu glave tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske 2009. godine i kada se prošle sezone vratio na stazu imao je samo sporednu ulogu u timu, pored Fernanda Alonsa. Prošlogodišnji šampionat je upamćen i po tome što je Brazilcu tokom Velike nagrade Nemačke poručeno da propusti timskog kolegu, što je on i učinio, a Španac je trijumfovao na toj trci. Ove godine Masa postiže bolje rezultate, ali je u generalnom plasmanu iza Alonsa.

Budućnost brazilskog vozača, vicešampiona iz 2008. godine, u Ferariju je od njegovog dolaska u tim, pre više od pet godina, bila dovođena u pitanje, ali je on prošle nedelje demantovao da se rastanak bliži.

Od dolaska u Ferari odgovarao sam na pitanja oko odlaska, tako da nemam ništa novo da kažem. Svi se koncentrišemo da postignemo što bolji rezultat i ostvarimo naše ciljeve. Spekulacije će uvek biti tu, ali ništa se ne menja”, rekao je Masa na prošlonedeljnoj Velikoj nagradi Turske.
Montecemolo je, takođe, istakao da je veoma zadovoljan Alonsom, koji je osvojio dve titule kao vozač Renoa, ali je pošle godine morao da se zadovolji titulom vicešampiona u Ferariju.

Alonso je jedan od najboljih vozača koje sam imao priliku da vidim tokom karijere. Mentalno je veoma jak, gura tim i želim da ostane sa nama još dugo”, istakao je Di Montecemolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve