Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 09.05.2011.

21:37

Fetelu zabranjeno da pije šampanjac

Aktuelnom šampionu Formule 1 Sebastijanu Fetelu bilo je zabranjeno da pije šampanjac na podijumu posle trijumfa na nedeljnoj Velikoj nagradi Turske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Nemac je na stazi „Istanbul park“ upisao treću pobedu ove sezone, ali je smeo samo da prska šampanjcem na pobedničkom postolju jer je po zakonu u Turskoj mlađima od 24 godine zabranjeno konzumiranje alkohola.

To nam je saopšteno na sastanku vozača. Zakon kaže da je dozvoljeno za 24-godišnjake, a on ima 23 godine“, rekao je prvi čovek Red Bula Kristijan Horner.

Turska je početkom ove godine uvela nove zakone vezane za prodaju alkoholnih pića, ali i njihovu konzumaciju. Uz to, u toj zemlji je zabranjeno reklamiranje te vrste pića pa su timovi morali da uklone logoe sa svojih bolida, a to je, između ostalih, učinio i Red Bul, čiji je jedan od sponzora proizvođač piva Singa.

Zbog novog zakona, najtrofejnijem turskom košarkaškom klubu, Efes Pilsenu, pre nekoliko meseci je naloženo da mora da promeni ime, koje je dobio po svom glavnom sponzoru, popularnom proizvođaču piva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve