Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 24.04.2011.

12:24

Kubica napustio bolnicu

Poljak Robert Kubica u nedelju je napustio bolnicu Santa Korona u Pjetra Ligureu, u kojoj se nalazio deset nedelja posle nesreće na reliju u Italiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kubica je u udesu zadobio teške povrede noge, ruke i šake, zbog čega je imao četiri operacije, a njegova dalja karijera u Formuli 1 je bila pod znakom pitanja.

“Robert Kubica više nije pacijent bolnice Santa Korona. Njegovo stanje je dobro i on će moći da započne novu fazu rehabilitacije van bolnice, ali će morati redovno da dolazi na kontrole”, kaže se u saopštenju bolnice.

Vozač Lotus Renoa je ove nedelje rekao da će po izlasku iz bolnice otići u Monako, gde će malo odmoriti, pre nego što se vrati u Italiju i nastavi rehabilitaciju pod budnim okom doktora Rikarda Ćekarelija.

Upravo Ćekareli je samo dan ranije istakao da će se tek na leto znati da li će i kada Kubica moći da se vrati na stazu. Do tada, Poljaka će u timu Lotus Renoa menjati Nemac Nik Hajdfeld, koji zajedno sa Vitalijem Petrovim iz Rusije čini tandem te ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve