Nova vest
Auto-moto

Petak, 22.04.2011.

20:16

Odluka o Kubičinom povratku na leto

Poljak Robert Kubica uskoro će napustiti bolnicu, a sredinom leta će se znati da li i kada može da se očekuje njegov povratak na stazu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kubica je u udesu tokom relija u Italiji početkom februara doživeo teške povrede noge, ruke i šake, i od tada je imao četiri operacije.

Doktor Rikardo Ćekareli, koji nadgleda oporavak vozača Lotus Reno, u petak je izjavio da kod takvih povreda mora da se sačeka određeno vreme da bi se više znalo o mogućem povratku na stazu.

Kada prođe šest meseci od nesreće znaćemo više. Sačekaćemo da priroda učini svoje, a znajući Roberta, očekujemo da će vratiti snagu do tada”, rekao je Ćekareli i dodao da će medicinski tim budno pratiti njegov proces rehabilitacije, “Vežbe u teretani će mu pomoći da se ponovo oseti kao vozač. Bićemo u kontaktu sa ljudima koji su pratili njegovo stanje prethodnih meseci, prvenstveno doktorom Igorom Roselom, koji mu je operisao šaku. Oformićemo tim u kojem će biti bar četiri osobe koji će biti uz njega svakog dana tokom njegovih vežbi koje će trajati šest do osam sati, jer je Robert, zbog brojnih povreda, kao tri pacijenta u jednom”.

Ćekareli je, takođe, istakao da je prerano govoriti da li će se Kubičina šaka u potpunosti oporaviti.

Obnova nerava je dugačak proces, tako da je teško sada znati kakav će biti oporavak. Vratio mu se osećaj, ali ne na svim mestima. Šaka će sigurno vratiti dobru funkcionalnost, ali nam je noga trenutno mali problem”, rekao je Ćekareli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve