Nova vest
Auto-moto

Sreda, 20.04.2011.

15:00

Eklston: „F1 nije na prodaju“

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izjavio je da taj sport nije na prodaju posle izveštaja da će kompanija Ruberta Murdoka prezeti kontrolu nad njim.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

„To su gluposti! Formula 1 nije na prodaju“, rekao je Eklston.

Britanski mediji u utorak uveče su objavili da je Murdokova korporacija započela pregovore oko kupovine Formule 1, a da je meksički milijarder Karlos Slim jedan od zainteresovanih strana za uključivanje u konzorcijum.

U tom izveštaju se ističe da bi Murdok mogao da odluči da ne kupi direktno udeo u Formuli 1 već da pošalje ponudu za prava na emitovanje.

Formula 1 se trenutno nalazi u posedu kompanije CVC, kojoj je sport prodao Eklston pre pet godina, a prava za emitovanje kontroliše FOM (Formula One Management), koju drži upravo prvi čovek sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve