Nova vest
Auto-moto

Utorak, 08.03.2011.

17:57

Odluka o trci u Bahreinu do 1. maja

Organizatori Veliku nagradu Bahreina moraće do 1. maja da odluče da li će trka ipak biti održana tokom ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trka na stazi „Sakir“ bila je zakazana za 13. mart, ali je otkazana zbog nereda u toj zemlji, ali postoji mogućnost da ona dobije novi termin pri kraju sezone.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 zato će startovati u Australiji, na stazi „Albert park“, 27. marta.

Svetski savet za auto-moto sport zatražio je od Moto federacije Bahreina da donese odluku da li Velika nagrada Bahreina može da bude organizovana ove godine“, kaže se u saopštenju Svetske automobilske federacije.

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston istakao je da želi da trka u Bahreinu bude vožena ove godine, ako se situacija u toj zemlji smiri.

Videćemo šta možemo da uradimo, kako možemo da zamenimo termine nekih trka. Ako bude mira u Bahreinu bićemo tamo ove godine“, naglasio je Eklston.

Na sastanku u Parizu, Svetski savet je takođe doneo promenu pravila po pitanju pneumatika i „sejfri kara“, koje odmah stupaju na snagu.

FIA je objavila da će timovi imati na raspolaganju, u posebnim okolnostima, još jednu specifikaciju pneumatika za suvo, i one će moći da budu korišćene samo tokom slobodnih treninga petkom. Timovi će o takvoj mogućnosti biti obavešteni bar nedelju dana pre trke.

Što se tiče pravila za period kada je „sejfri kar“ na stazi, ograničenje brzine, 40 odsto sporije u odnosu na period bez njega, će biti na snazi tokom dva kruga, umesto jednog. Uz to, svetlo u boksu će biti sve vreme zeleno, sem ako trka nije prekinuta, ali u slučaju da „sejfri kar“ mora da koristi prolaz kroz boks, nijedan vozač neće smeti da uđe sem ako želi da promeni pneumatike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve