Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 17.02.2011.

13:08

Neredi prete otvaranju F1 sezone

Ovogodišnji šampionat Formule 1 trebalo bi da startuje 13. marta Velikom nagradom Bahreina, ali neredi u toj zemlji prete održavanju trke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston je još pre nekoliko dana rekao da prati situaciju u Bahreinu, ali se ona od tada pogoršala.

Predstojećeg vikenda na stazi „Sakir“ je trebalo da bude održana druga runda sezone u GP2 Azija seriji, ali je ona otkazana upravo zbog dešavanja u Bahreinu, iako su svi vozači i timovi uveliko u Bahreinu.

Zbog trenutnih dešavanja u Bahreinu, lekarsko osoblje koje je stacionirano na stazi je pozvano da se javi na dužnost u bolnice, za svaki slučaj ako neredi eskaliraju. Upravo zato su treninzi na stazi „Sakir“ zakazani za četvtak prvo pomereni, ali su potom organizatori objavili da, zbog stanja u zemlji, nije moguće garantovati bezbednost učesnicima pa održavanje trka predstojećeg vikenda nije moguće.

Neredi u Bahreinu traju od početka ove nedelje, a u toku noći su ubijene bar tri osobe, dok ih 70 ranjeno, kada je policija uletela u bazu protestanata u centru Maname. Protestanti su izašli na ulice pošto je jedan čovek ubijen u sukobu policije i ljudi na sahrani jednog demonstranta, ubijenog na protestu protiv Vlade Bahreina. Njihov glavni zahtev je ostavka premijera Šeika Kalifa bin Salmana al-Kalifa, koji se na toj funkciji nalazi još od proglašenja nezavisnosti te zemlje 1971. godine.

Nedelju dana pre premijerne trke sezone na stazi “Sakir” su zakazana i poslednja testiranja svih timova, a ona bi, u slučaju da se situacija u Bahreinu do tada ne promeni, mogla da budu prebačena u Abu Dabi. Ipak, malo je verovatno da bi, u slučaju otkazivanja, trka mogla da se održi negde drugde, ali će se svi timovi sastati u petak da bi razmotrili sve opcije oko novonastale situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve