Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 06.01.2011.

18:49

Kartikijan se vraća u Formulu 1

Šest godina posle svoje debitantske sezone Indijac Narijan Kartikijan će se vratiti u Formulu 1 kao vozač Hispania rejsinga u 2011. godini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

33-godišnji Kartikijan se poslednji put takmičio u šampionatu 2005. godine kada je branio boje Džordana, a potom je tokom dve sezone bio test vozač Vilijamsa.

Do mesta u španskom timu Kartikijan je došao zahvaljujući sponzorstu kompanije Tata, indijskog proizvođača automobila, što će mnogo pomoći ekipi koja od ulaska u Formulu 1 prošle sezone ima velike probleme sa finansijama.

Već neko vreme smo spremali sve, ali sam presrećan što konačno mogu da objavim da se vraćam u Formulu 1”, rekao je Kartikijan, “Uveren sam da ću imati dobar ritam, da ću biti odlično pripremljen da bih uspeo u Formuli 1. Radujem se novoj sezoni i radu sa celim timom”.

Kartikijan je, takođe, izjavio da željno isčekuje premijernu trku za Veliku nagradu Indije, koja će biti održana 30. oktobra na stazi u blizini Delhija.

Vredno sam radio da bih se vratio u Formulu 1 i vožnja na prvoj Velikoj nagradi Indije pred svojim navijačima će mi biti ostvarenje sna”, istakao je Indijac.

Od 2007. godine, kada je istekao njegov ugovor sa Vilijamsom, Kartikijan se takmičio u A1GP seriji, Le Man seriji, Superliga formuli i Naskaru, ali, u seriji kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve