Nova vest
Auto-moto

Sreda, 22.12.2010.

14:25

Petrov ostaje u Renou do 2012.

Rus Vitalij Petrov potvrđen je kao drugi vozač Renoa za naredne dve sezone u šampionatu Formule 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

To znači da će Petrov zajedno sa Robertom Kubicom iz Poljske činiti tandem ekipe, koja će nositi ime Reno Lotus GP, bar do kraja 2012. godine.

Ruski vozač je ove godine debitovao u Formuli 1 kao vozač Renoa i tokom sezone je odustao na šest trka i osvojio samo 27 bodova u odnosu na Kubicinih 136, ali je tim, ipak, uveren da on može do značajno boljih rezultata u 2011. godini.

Presrećni smo što će Vitalij biti sa nama u naredne dve godine“, rekao je Žerar Lopez, jedan od čelnika Renoa, „Tokom prošle sezone je nekoliko puta pokazao da ima veliki potencijal, ali je poenta u tome da se sve složi tokom istog vikenda, trku za trkom, i to je njegov cilj za 2011. godinu“.

Petrov, takođe, nije krio zadovoljstvo produžetkom ugovora.

Srećan sam što ostajem u timu i ponosan sam što ću predstavljati Lotus Reno GP u 2011. i 2012. godini. Mnogo sam naučio o ovom sportu, stazama i bolodu ove godine, a sve to će mi pomoći da budem još bolji u budućnosti. Uzbuđen sam zbog nastavka saradnje i uveren sam da mogu da ispunim očekivanja. Ova godina se svodila na učenje, dok će sledeće godine biti važni rezultati, a ja mislim da mogu da ih ostvarim“, naglasio je Petrov.

Naredni šampionat Formule 1 startuje trkom za Veliku nagradu Bahreina 13. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve