Nova vest
Auto-moto

Petak, 10.12.2010.

19:38

FIA ukinula zabranu timskih naredbi

Svetska automobilska federacija (FIA) ukinula je zabranu izdavanja timskih naredbi za sledeću sezonu u Formuli 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na sastanku Svetskog saveta za auto-moto sport u petak u Monaku, ukinuta je odluka koja je bila na snazi u prethodnih osam godina, ali praktično nikada nije bila poštovana.

Posle sastanka Saveta FIA u Kneževini, saopšteno je da će naredne sezone šefovi timovi moći nekažnjeno da traže od svog vozača da namerno propusti timskog kolegu.

Ove godine Ferari je kažnjen sa 100.000 dolara zbog toga što je na trci za Veliku nagradu Nemačke Felipe Masa namerno usporio i omogućio Fernandu Alonsu da ga pretekne i prvi prođe kroz cilj. Naređenje da to uradi dobio je posredstvom radio veze.

FIA je zabranila timovima da na taj način nameštaju trke i šampionat čine potpuno neregularnim 2002. godine, nakon što je na trci za Veliku nagradu Austrije šef Ferarija naredio Rubensu Barikelu da prepusti pobedu Mihaelu Šumaheru, kojem tada bodovi nisu ni bili neophodni za osvajanje titule.

Svetska automobilska federacija je u petak, takođe, objavila nove radikalne promene u Formuli 1 koje će stupiti na snagu 2011. i 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve