Nova vest
Auto-moto

Sreda, 08.12.2010.

11:37

Reno menja ime u Lotus Reno GP

Tim Renoa u šampionatu Formule 1 od naredne sezone će se zvati Lotus Reno GP.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Do promene imena došlo je zbog partnerstva sa Grupom Lotus, proizvođačem sportskih automobila sa sedištem u Maleziji.

Za sada je poznato da će za ekipu u narednoj sezoni voziti Poljak Robert Kubica, dok će identitet njegovog timskog kolege najverovatnije biti poznat do kraja godine.

Presrećni smo što možemo javno da objavimo da ćemo se od 2011. godine takmičiti pod imenom Lotus Reno FP. Neverovatno je uzbudljivo započeti novu eru za tim partnerstvom sa Grupom Lotus i nastavićemo sa jakom vezu sa Renoom tokom narednih sezona”, rekao je Džerard Lopez, prvi čovek tima.

Saradnja Renoa i Lotusa sada dovodi u pitanje kako će se zvati tim Lotusa, na čijem čelu je Toni Fernandes, pošto je pre nekoliko meseci objavljen plan da se tim preimenuje Tim Lotus, uprkos problemima oko prava na to ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve