Nova vest
Auto-moto

Sreda, 01.12.2010.

19:24

Maldonado drugi vozač Vilijamsa

Venecuelanac Pastor Maldonado biće drugi vozač Vilijamsa u narednom šampionatu Formule 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Maldonado, ovogodišnji šampion GP2 serije, će na tom mestu zameniti Nemca Nika Hilkenberga, za koga je još ranije objavljeno da će napustiti ekipu.

25-godišnji Maldonado će se u timu pridružiti veteranu Rubensu Barikelu, a postaće tek drugi vozač iz svoje zemlje koji će se takmičiti u Formuli 1.

Pre Maldonada jedini Venecuelanac koji je vozio u šampionatu je bio Džoni Ćekato, koji je startovao na 18 trka u sezonama 1993. i 1994. godine.

Želim da ostvarim dobre rezultate kako bih uzvratio svojoj zemlji na velikoj podršci i pomoći kako bih se sada našao u ovoj poziciji. Osećam se privilegovanim što je Vilijams izabrao baš mene za jednog od svojih vozača. Ovo je ujedno odličan način za završetak godine koja je bila izvanredna za mene“, rekao je Maldonado, koji je ostvario šest uzastopnih trijumfa ove sezone na putu do titule u GP2 seriji.

Prvi čovek Vilijamsa Frenk Vilijams rekao je da je Maldonada primetio još tokom njegove debitantske sezone u GP2 seriji pre tri godine.

Pastora sam zapazio još 2007. godine kada je odvezao neverovatnu trku do pobede u Monaku. Od tada nas je redovno podsećao na svoj neverovatan talenat pobedama, posebno tokom ove sezone. Radujemo se tome što ćemo razvijati njegov talenat preko zime i isčekujemo novu sezonu“, rekao je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve