Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 11.11.2010.

10:09

Rusi kupili većinski deo Virdžina

Ruska kompanija Marusija Motors novi je većinski vlasnik ekipe Virdžin u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Ekipa će od sledeće sezone nositi ime Marusija Virdžin rejsing, a na taj način je osigurano njeno finasiranje u narednim godinama.

Ugovor između Mursije i Virfžima je potpisan u Londonu prošle subote.

Znali smo da će naša prva godina u Formuli 1 biti teška, posebno jer smo pokrenuli tim u vreme globalne recesije”, rekao je prvi čovek Virdžina Ričard Brenson, “Virdžin je presrećan što je osigurao partnera koji deli našu viziju i duh izazova i radujemo se zajedničkom radu kojim bismo tim pomerili napred u Formuli 1”.

Nikolaj Fomenko, bivši vozač i osnivač Marusija Motorsa, izjavio je da je ekipa zainteresovana da u svojim redovima u budućnosti vidi Vitalija Petrova, jedinog Rusa u istoriji Formule 1, koji trenutno brani boje Renoa.

U ovom trenutku ne možemo da mu ponudimo konkurentan borid, a on mora da nastavi karijeru u brzom bolidu pa ćemo sačekati bar još jednu sezonu”, istakao je Fomenko i dodao, “Ovo nije bila laka odluka za nas, nisam u mogućnosti da objavim detalje ugovora, ali verujte da se radi o velikom novcu”.

U ovogodišnjem šampionatu Formule 1, koji se završava u nedelju trkom za Veliku nagradu Abu Dabija, vozili su Nemac Timo Glok i Lukas di Grasi iz Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve