Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.11.2010.

16:21

Vozači Red Bula za interes tima

Ekipa Red Bula objavila je da očekuje od Sebastijana Fetela da pomogne timskom kolegi Marku Veberu u borbi za šampionsku titulu ukoliko dođe u takvu priliku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Austrijski tim je, ipak, naglasio da neće upotrebiti timske naredbe da bi Fetel tako postupio.

Posle dvostrukog trijumfa u Brazilu i osvajanja titule u konkurenciji konstruktora direktor Red Bula Kristijan Horner je rekao da veruje da će se njegovi vozači u Abu Dabiju ponašati u interesu tima.

Niko nema kristalnu kuglu i niko ne može da predvidi šta će se desiti. Obojicu vozača podržavamo jednako i tako ćemo i nastaviti pred poslednju trku sezone narednog vikenda. Mislim da pred nama nema teških odluka”, rekao je Horner.

Pred finale sezone, u nedelju na stazi “Jas Marina” u Abu Dabiju, vozač Ferari ima osam bodova više od Marka Vebera, a još sedam više od njegovog timskog kolege iz Red Bula Sebastijana Fetela. Isti poredak prve trojice kao u Brazilu, odnosno pobeda Fetela, ispred Vebera i Alonsa u Abu Dabiju, značio bi titulu za Španca, dok bi u slučaju zamene pozicija vozača Red Bula ona otišla u Veberove ruke.

Naravno, ako se nađu u situaciji da jedan od njih mora da pomogne drugom, jer ne može da osvoji titulu, verujem da će tako i postupiti, za interes tima. To će biti samo njihova odluka”, rekao je Horner, “Verujem da će uraditi ono što je ispravno za tim i uopšte ne sumnjam u to. Obojica su odlični timski igrači, ove godine su bili pod pritiskom i stresom, ali razlog za to je što se bore za najveću nagradu u auto-moto sportu”.

Velika nagrada Abu Dabija vozi se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve