Nova vest
Auto-moto

Utorak, 12.10.2010.

11:07

Koreja dobila zeleno svetlo

Trka za Veliku nagradu Koreje debitovaće u kalendaru Formule 1 24. oktobra, uprkos zabrinutosti da staza nije po standardima šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Staza u Jeongamu u utorak je dobila zeleno svetlo za održavanje trke posle finalne inspekcije koju je predvodio Čarli Vajting, tehnički delegate Svetske automobilske federacije (FIA).

Održavanje trke u Koreji, bilo je pod znakom pitanja jer se nije znalo da li će staza, koja se nalazi na 380 kilometara jugozapadno od Seula, biti spremna na vreme.

Iako po pravilima FIA finalna inspekcija staze mora da bude obavljena 90 dana pre trke, ona je u Koreji više puta odlagana, a na kraju je održana samo osam dana pre nego što bi prvi put vozači Formule 1 prvi put trebalo da izađu na nju.

Staza je konstruisana po najvišim standardima i biće epicenter auto-moto sporta u zemlji. Prezadovoljni smo šti su radovu gotovi i što je FIA izrazila svoje zadovoljstvo njom”, rekao je Čung Jung-Čo, prvi čovek organizatora trke.

Otkazivanje trke bi zadalo veliki udarac u borbi za titulu, sa petoricom vozača koji imaju šanse tri trke pre kraja šampionata. Vođstvo u generalnom plasmanu sada drži vozač Red Bula Mark Veber i ima 14 bodova prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa u Ferariju i timskog kolege Sebastijana Fetela.

Posle inspekcije, koja je obavljena u ponedeljak i utorak, Vajting je izrazio zadovoljstvo izgledom staze, koja će gledaocima omogućiti da budu vrlo blizu nje, ali bez ugrožavanja ičije bezbednosti. Vajting je akcenat tokom inspekcije stavio upravo na bezbednost, a timovi, takođe, ne očekuju savršene uslove, ali se nadaju da im staza neće zadavati velike probleme pošto se borba za titulu zahuktava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve