Nova vest
Auto-moto

Sreda, 06.10.2010.

11:24

Raikonen: “Razočaran sam u Reno“

Šampion Formule 1 iz 2007. godine Kimi Raikonen optužio je Reno da koristi njegovo ime za svoju korist i pritom odbacio mogućnost dolaska u taj tim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Finac se od odlaska iz Formule 1, na kraju prošle sezone, takmiči za Sitroenov junior tim u Svetskom reli šampionatu.

Iako je izgledalo da želi da ostane u reliju, prvi čovek Renoa Erik Bulije je prošlog meseca objavio da je Raikonen kontaktirao tim po pitanju mogućeg povratka u Formulu 1 sledeće sezone.

Veoma sam razočaran zbog načina na koji je Reno koristio moje ime za svoju marketinšku korist. Ni u jednom trenutku nisam ozbiljno razmišljao da vozim za Reno i mogu sve da uverim da sam 100 odsto siguran da neću voziti za Reno 2011. godine. Moji menadžeri su pre nekoliko nedelja samo jednom razgovarali sa Bulijeom i to je sve“, rekao je Raikonen.

S druge strane, Bulije je pre samo nekoliko dana rekao da je Reno počastvovan Raikonenovim interesovanjem, ali da mora da ispita želju Finca za povratkom.

Kontaktirao nas je, ali nam je sada prioritet da vidimo da li treba da zadržimo Vitalija Petrova“, rekao je Bulije, „Što se tiče Kimija, želeo bih prvo lično da razgovaram sa njim, da ga pogledam u oči i vidim da li ima dovoljnu motivaciju za povratak u Formulu 1. Nema smisla angažovati nekoga, pa makar on bio i bivši svetski šampion, ako sumnjate u njegovu motivaciju“.

Svoje viđene stvari izrazio i Petrov, koji je rekao da ne vidi zašto bi se tim odlučio za Raikonena, a ne za njega.

Što bi Reno izabrao Kimija, a ne mene? Tim je znao šta ima kada sam došao, ja sam ruki i još uvek učim. Tim razgovara sa nekolicinom vozača, tako to funkcioniše u Formuli 1, ali ja osećam da su zadovoljni onim što sam postigao. Ono što je moja prednost, ako se poredim sa Kimijem, je da mene ne bi morali da plaćaju mnogo“, rekao je Petrov.

Poljak Robert Kubica je već potvrđen kao prvi vozač Renoa za narednu sezonu, dok je Sitroen izrazio želju za Raikonenovim ostankom u toj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve