Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.10.2010.

17:41

Peres uz Kobajašija u Zauberu 2011.

Meksikanac Serhio Peres voziće za Zauber u šampionatu Formule 1 2011. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

20-godišnji Peres će tako biti timski kolega Japancu Kamuiju Kobajašiju, koji je još pre mesec dana potpisao novi ugovor sa švajcarskom ekipom.

Peres je ove godine bio vicešampion GP2 serije, a tokom sezone je trijumfovao na četiri trke, uključujući i pobedu na ulicama Monte Karla.

Mladi Meksikanac je karijeru započeo u kartingu, a u toj disciplini je osvojio pet titula. Potom je vozio dve sezone u Formuli BMW, pre prelaska u nacionalnoj klasi britanske F3 internacionalne serije, gde je trijumfovao na rekordnih 14 trka. Učestvovao je i u azijskoj GP2 seriji, gde je postao najmlađi pobednik te serije u 18. godini.

Formula 1 je san za svakog mladog vozača, a za mene će se on uskoro ostvariti. Iako sam svestan da je ovo veliki izazov, ali i odgovornost, srećan sam što mogu da sve to prihvatim i predstavljam svoju zemlju u najprestižnijem auto-moto takmičenju. Želim da se zahvalim Peteru Zauberu na tome što je verovao u mene, a ja ću dati sve od sebe da iskoristim datu priliku“, rekao je Peres, čiji će sunarodnik Esteban Gutijeres biti treći i rezervni vozač Zaubera sledeće sezone.

Pored dolaska Peresa, ekipa Zaubera je objavila i da je dobila velikog sponzora, meksičku kompaniju za telekomunikacije Telemeks, na čijem čelu se nalazi Karlos Slim, najbogatiji čovek na svetu, čija se imovina procenjuje na preko 60 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve