Nova vest
Auto-moto

Sreda, 15.09.2010.

21:23

Meklaren bi želeo Fetela

Prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš otkrio je da je ta ekipa želela da dovede u svoje redove Sebastijana Fetela.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Nemac je tada odlučio da karijeru nastavi u Red Bulu, a Vitmarš ističe da je prošlogodišnji vicešampion Formule 1 i dalje na radaru Meklarena.

Zanimljivo je da je Vitmarš bio jedan od najvećih Fetelovih kritičara posle trke u Belgiji, kada ga je opisao kao ’klinca koji izaziva udese’, pošto je tada izbacio vozača Meklarena Džensona Batona iz trke.

Sebastijan je ove godine pod velikim pritiskom napravio previše grešaka. Takođe, njegov udes sa timskim kolegom Markom Veberom u Turskom je, po meni, 95 odsto njegova krivica“, rekao je Vitmarš.

Ipak, Vitmarš ističe da je britanska ekipa, kada je tražila zamenu za Fernanda Alonsa krajem 2007. godine, ponudila ugovor Fetelu, na koji je Red Bul, sa kojim je najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 bio pod ugovor, stavio veto na njega.

Dovoljno sam iskren da bih to priznao. Sebastijan je jedan od najboljih vozača i talenata koji najviše obećavaju, i mi smo ga želeli kod nas. Tada, ipak, nismo uspeli da ga dovedemo“, rekao je Vitmarš, „Ako nastavi da se razvija ovako, na kraju njegovog ugovora sa Red Bulom ćemo još jednom pokušati da ga privolimo da dođe u Meklaren“.

Fetel ima ugovor sa Red Bulom do kraja 2012. godine, a isti slučaj je i sa sadašnjim vozačima Meklarena Batonom i Luisom Hamiltonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve