Nova vest
Auto-moto

Utorak, 07.09.2010.

10:57

Kobajaši ostaje u Zauberu i 2011.

Japanac Kamui Kobajaši ostaće u Zauberu i naredne sezone, ali ko će biti njegov timski kolega još uvek nije poznato.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kobajaši je u dosadašnjem toku sezone osvojio 21 bod, a najbolji plasman ostvario je na trci za Veliku nagradu Britanije, gde je kao šesti prošao kroz cilj.

Uz to, Japanski vozač, koji će sledećeg ponedeljka napuniti 24 godine, je tri puta na 13 trka u ovogodišnjem šampionatu uspeo da se plasira među najboljih deset u kvalifikacijama.

Uživali smo u radu sa našim rukijem, kao vozačem i osobom, i nijednog trenutka nismo imali neke sumnje oko nastavka saradnje sa njim. Kamui je definitivno ispunio naša očekivanja u pogledu brzine i borbe na stazi. Iskustvo koje je sakupio tokom svoje prve kompletne sezone u Formuli 1 će mu sigurno pomoći sledeće godine, a naš cilj je da mu damo brz i konkurentan bolid odmah na početku sezone”, rekao je prvi čovek Zaubera Peter Zauber.

Svoje zadovoljstvo produžetkom saradnje iskazao je i Kobajaši, koji je u Formuli 1 debitovao na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Brazila, u bolidu Tojote.

Imali smo težak start sezone, ali smo radili vredno da bismo se izvukli iz te situacije. Osećam se kao kod kuće u Zauberu i drago mi je što ću biti deo tima i 2011. godine. Ipak, za sada se koncentrišemo samo na ovu sezonu, ostalo je još šest trka i nadamo se da ćemo uspeti da dođemo do dobrih plasmana”, istakao je Kobajaši.

Švajcarski tim je takođe objavio da će ime Kobajašijevog timskog kolege biti poznato tek u narednih nekoliko meseci. Drugi vozač Zaubera ove sezone je Španac Pedro de la Rosa, koji je na 13 trka uspeo da osvoji samo šest bodova i malo je verovatno da će ostati u timu i 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve