Nova vest
Auto-moto

Petak, 30.07.2010.

22:46

Baton: Zbog naredbi bih se povukao

Šampion Formule 1 Dženson Baton izjavio je da nije za timske naredbe i da bi se povukao iz sporta ako timskim kolegama ne bi bila dozvoljena fer borba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Meklarena je takođe istakao da ne bi želeo da vozi ni za jedan tim u kojem se statusi dele na prvog i drugog vozača.

“Formula 1 me ne bi interesovala ako od prve trke postoji mogućnost da budete prvi ili drugi vozač. U čemu bi onda bila poenta”, rekao je Baton u Mađarskoj.

Batonovi komentari došli su posle kontroverzne trke za Veliku nagradu Nemačke prošlog vikenda, kada je Ferari kažnjen zbog indirektnih timskih naredbi pa je Fernando Alonso došao do trijumfa ispred Felipea Mase.

Ovde smo da pobeđujemo, da budemo najbolji, i zato treba da imamo iste uslove kao onaj drugi koji je do tebe u istom bolidu. I on bi trebalo isto to da dobije jer bi u suprotnom ovo bio sport koji se ne svodi na vozače, to bi onda bilo takmičenje timova”, rekao je Baton, čiji je timski kolega Luis Hamilton, šampion iz 2008. godine i trenutno vodeći u generalnom plasmanu, “Formula 1 jeste timski sport, ali kada neko od nas prođe kroz cilj on je osoba koja osvaja titulu najboljeg vozača. Da se ne radi o individualnom takmičenju ja za njega ne bih više bio zainteresovan”.

Isto mišljenje kao Baton ima i Hamilton, koji je rekao da ne bi želeo da ima bilo kakvu prednost u odnosu na svog timskog kolegu.

Imamo sve isto na raspolaganju i ako on odradi bolji posao i bude na vrhu neka tako bude, isto je i u suprotnom slučaju. Borba između timskih kolega stvara neverovatan osećaj, a kod mene je to borba za titulu”, rekao je Hamilton, “Ako bih slučajno shvatio da on nema sve isto na raspolaganju kao ja, i da je on favorizovan, ne bih bio srećan zbog toga jer bih smatrao da smo prevareni”.

Šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju trkom za Veliku nagradu Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve