Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 13.06.2010.

22:36

Hamilton: „Jedna od najtežih trka“

Britanac Luis Hamilton zabeležio je drugu uzastopnu pobedu pošto je posle trijumfa u Turskoj isti rezultat ponovio i na trci za Veliku nagradu Kanade.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Vozač Meklarena je treći put startovao sa pol pozicije na stazi „Žil Vilnev“ na istom broju trka i posle mnogo uzbuđenja došao je do druge pobede u Montrealu.

Hamilton je prethodni put slavio u Kanadi pre tri godine, kada je tamo ujedno ostvario svoj premijerni trijumf u Formuli 1.

Bio je ovo neverovatan vikend, fantastičan. Sve je odlično proteklo, imali smo neverovatnu podršku navijača i tim je uradio fantastičan posao. Ipak, ovo je bila jedna od najtežih trka za mene, ali smo došli do još jedne dvostruke pobede i ja sam veoma srećan zbog toga i ponosan na tim“, istakao je Hamilton.

Kao što je Hamilton drugu trku zaredom završio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, tako je i njegov timski kolega Dženson Baton bio odmah pored njega. Aktuelni šampion je, takođe, bio zadovoljan postignutim rezultatom.

Trka je bila veoma teška, posebno ovaj tip trke, pošto nikad niste sigurni da li dovoljno pazite na pneumatike. Kada pogledate neki vozači su bili najbrži u određenim delovima trke. U svakom slučaju lepo je ponovo biti u Kanadi, naravno, više bih voleo da sam prvi, ali sam prezadovoljan podijumom“, rekao je Baton.

Pored dvojice vozača Meklarena na podijumu u Kanadi našao se i Fernando Alonso u Ferariju, koji je posle trke bio poprilično frustriran jer je u roku od samo nekoliko krugova izgubio i prvu i drugu poziciju. Španac je za to okrivio vozače koje je obilazio za jedan krug, a koji nisu poštovali istaknute plave zastavice.

Mislim da je ovo bio dobar dan za nas, bolid je bio veoma konkurentan ovde u Kanadi. Imali smo dobru priliku da se borimo za pobedu, pretekao sa Luisa zahvaljujući odličnoj pit stop strategiji ali sam izgubio pozicije zbog gužve ispred sebe i zbog toga sam izgubio trijumf. Ipak, mislim da idemo u dobrom pravcu i da smo se vratili u borbu za titulu “, naglasio je Alonso.

Zanimljivo je da su se u Kanadi prvi put posle 1991. godine i trke u Finiksu trojica vozača koji imaju titule šampiona Formule 1 našla na pobedničkom postolju. Tada su na otvaranju sezone na podijumu bili Aerton Sena, Alan Prost i Nelson Pike, a kao i ovog vikenda na najvišem stepeniku stajao je vozač Meklarena.

Naredna trka u šampionatu je Velika nagrada Evrope koja se vozi ulicama Valensije 27. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve