Nova vest
Auto-moto

Subota, 12.06.2010.

15:33

Kraljica odlikovala Kultarda

Bivši vozač Vilijamsa, Meklarena i Red Bula Dejvid Kultard našao se na listi odlikovanih ordenom Britanskog kraljevstva povodom rođendana Kraljice Elizabete II.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

39-godišnji Kultard je tokom 15-godišnje karijere u Formuli 1 pobedio na 13 trka i osvojio najviše bodova od svih Britanaca u istoriji šampionata.

Kultard se iz Formule 1 povukao pre dve godine, ali se ove godine vratio na stazu kao vozač Mercedesa u nemačkom Šampionatu turing automobila.

Uz takmičenje u DTM šampionatu Kultard je i konsultant u Red Bulu, timu u čijem osnivanju je i učestvovao, a uz to je i stručni konsultant prenosa Formule 1 za BBC.

Škot je u Formuli 1 debitovao 1994. godine u Španiji, kao zamena za Aertona Senu, koji je poginuo nekoliko nedelju dana ranije. Najveći uspeh ostvario je kao vozač Meklaren Mercedesa 2000. godine, kada je bio vicešampion Formule 1, iza Mihaela Šumahera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve