Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.06.2010.

11:50

Veber ostaje u Red Bulu i 2011.

Australijanac Mark Veber potpisao je novi ugovor sa ekipom Red Bula koji ističe na kraju 2011. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Veberov dosadašnji ugovor je isticao na kraju ove sezone i u poslednjih nekoliko nedelja se mnogo spekulisalo o njegovim planovima za budućnost.

“Bila je ovo laka odluka”, rekao je Veber.

Počeli smo sa razgovorima početkom godine i do trke u Barseloni smo već postigli dogovor. Odluka o produžetku saradnje je bila zajednička, a opšte je je poznato da neću da ostanem u Formuli 1 čisto da bih bio tu i u ovoj fazi karijeri srećan sam što idem godinu po godinu”, istakao je Veber.

Veber je, takođe, istakao da se oseća odlično u austrijskoj ekipi i da sa svima u njoj ima odličan odnos.

Imam odličan odnos sa celim timom i u fabrici u Milton Kinsu se osećam kao kod kuće. Neverovatno je biti deo tima od trenutka kada je bio pri sredini poretka do sada, kada je konkurent za titulu. Nadam se da ćemo postići još veće uspehe zajedno u budućnosti i postići naš krajnji cilj, a to je titula”, rekao je Australijanac, koji trenutno zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu šampionata.

Šef Red Bula Kristijan Horner je potvrdio da je odluka da se Veberu ponudi novi ugovor bila laka.

Mark je važan član tima i trenutno je u najboljoj formi tokom cele karijere, a to potvrđuje prvo mesto u šampionatu. Tim je neverovatno zafovoljan što će Mark i Sebastijan i treću godinu zaredom činiti vozačku postavu”, rekao je Horner.

Veberovom timskom kolegi Sebastijanu Fetelu ugovor ističe na kraju 2012. godine, ali postoji mogućnost da će on ubrzo biti produžen do 2015. godine.

Šampionat Formule 1 se nastavlja predstojećeg vikenda na stazi “Žil Vilnev” trkom za Veliku nagradu Kanade, koja se u kalendar vraća posle jednogodišnjeg odsustva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve