Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.05.2010.

20:16

Veber o incidentu: „Razgovaraćemo“

Vozač Meklarena Luis Hamilton trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Turske, ali je sva pažnja u Istanbulu bila upućena dvojcu Red Bula.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Razlog za to je incident u 40. krugu trke kada je Sebastijan Fetel pri pokušaju da pretekne Marka Vebera obojicu izbacio sa staze.

Veber je u tom trenutku bio u vođstvu, dok je Fetel bio odmah iza njega, a na kraju je Australijanac jedini od njih dvojice prošao kroz cilj.

Seb je imao bolju brzinu i krenuo je sa moje unutrašnje strane, ali je naglo krenuo desno i došlo je do kontakta. Nisam imao vremena da reagujem jer nisam tako nešto očekivao. Sve se desilo veoma brzo i prava je katastrofa zbog tima. Očigledno je da nismo želeli to, ali se i to dešava ponekad“, rekao je Veber.

Upitan da li misli da je Fetel samo kriv za incident Veber je rekao:

Trka je bila daleko od gotove, nisam imao garantovanu pobedu, ali je to bilo zanimljivih nekoliko metara i rezultat nije onakav kakav smo očekivali. Razgovaraćemo o svemu šta se desilo, možda ćemo imati različito mišljenje, ali smo odrasli i moraćemo to da sredimo“.

Veber je bio poprilično miran dok je posle trke razgovarao sa novinarima, dok Fetel prvo nije hteo da odgovori na pitanja, ali se vratio nekoliko minuta kasnije.

Naravno da nisam srećan sada. Imali smo istu brzinu, isti ritam. Osetio sam da mogu da idem brže i prišao sam Marku u poslednja dva-tri kruga pre incidenta. Krenuo sam sa njegove unutrašnje strane i odjednom sam izgubio kontrolu, a na televiziji je moglo da se vidi šta se tačno desilo“, rekao je Fetel.

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1, ipak, nije želeo da direktno kaže šta misli ko je kriv za udes.

Veber i Fetel su do incidenta u Turskoj delovali kao timske kolege koje se najbolje slažu u Formuli 1. Ipak, da li će tako ostati posle dešavanja u Istanbulu tek će se videti. I dok njih dvojica imaju svoje viđenje stvari ima ga i prvi čovek Red Bula Kristijan Horner, koji je otkrio i da je Veber u trenutku nesreće bio u programu štednje goriva, što delom objašnjava kako su se našli u toj situaciji.

Moraćemo da sredimo situaciju. Obojica su pogrešili, trebalo je da jedan drugom ostave mesta. Nisam video da se vozači Meklarena tako ponašaju“, rekao je Horner, aludirajući na borbu između Hamiltona i Džensona Batona koja se desila samo nekoliko krugova posle incidenta, koja je bila veoma ’čista’.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Kanade na stazi „Žil Vilnev“ u Montrealu 13. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve