Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.05.2010.

11:25

Algersuari vozio bolid na plaži

Španac Haime Algersuari i ekipa Red Bula ušli su i istoriju kao prvi koji su uspeli da voze bolid Formule 1 na pesku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Početkom ove nedelje projekat ‘Red Bull Formula Santo Domingo’ dobio je fantastičan završetak pred 200.000 gledalaca u Kap Kani.

To je ujedno bio najbitniji auto-moto događaj u Dominikanskoj republici tokom kojeg je Algersuari dostigao brzinu od čak 180 km/h na plaži Žuaniljo, što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Presrećan sam i uzbuđen. Želim da zahvalim ekipi Red Bula što mi je pomogla da postanem prvi koji je uspeo da ostvari ovako nešto”, rekao je Algersuari, posle vožnje 400 metara uz obalu.

Red Bul je već nekoliko godina tražio savršenu lokaciju da bi ostvarila zacrtani izazov, a ona je konačno pronađena u vidu plaže Žuaniljo u Kap Kani, koja se nalazi na istoku Kariba.

Zahvaljujući ostvarenom zadatku projekta Haime Algersuari u svojoj biografiji, pored toga što je najmlađi vozač u istoriji Formule 1, ima i da je jedini vozio bolid po plaži. Mladi Španac je debitovao u najprestižnijem auto-moto takmičenju na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske, kao vozač ekipe Toro Roso. Boje tog tima brani i ove sezone i od starta ovogodišnjeg šampionata je došao do svojih prvih bodova.

Novi izazov u Formuli 1 Algersuarija očekuje ga već u nedelju kada je na programu trka za Veliku nagradu Turske u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve