Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.05.2010.

23:58

Formula 1 od 2012. ponovo u SAD

Šampionat Formule 1 od 2012. godine će se vratiti u Sjedinjene Države, obelodanio je prvi čovek tog takmičenja Berni Eklston.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Eklston je objavio da će domaćin najboljim vozačima današnjice biti Ostin, glavni grad države Teksas, a da je ugovor potpisan na deset godina.

“Prvi put u istoriji Formule 1 u SAD, staza po prvoklasnim svetskim standardima će biti sagrađena upravo za te potrebe”, rekao je Eklston.

Po ugovoru koji je potpisan u utorak Ostin, 15. grad po veličini u SAD, će biti domaćin trke u Formuli 1 do 2021. godine.

Veoma smo ponosni i počastvovani što smo uspeli da postignemo dogovor sa vlasnicima komercijalnih prava Formule 1. Već nekoliko godina smo marljivo radili da bismo vodeli ovaj fantastičan događaj u Ostin i državu Teksas, i ponovo u SAD”, rekao je Tejvo Helmund, izvršni direktor promoter trke.

Poslednja trka za Veliku nagradu SAD održana je u Indijanapolisu 2007. godine, a na njoj je trijumfovao Luis Hamilton u Meklarenu. Eklston je od tada tražio novog domaćina pošto su timovi, proizvođači automobila i sponzori željni povratka na jedno od njihovih najvažnijih tržišta. U poslednje vreme kao moguće lokacije za trku Formule 1 pominjao se prvenstveno Njujork, ali i Los Anđeles, kao i staze u Kaliforniji ili Floridi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve