Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 17.05.2010.

19:51

Red Bul želi da zadrži Vebera

Posle trijumfa u Monte Karlu, ali i odličnih izdanja od početka sezone, Mark Veber je sve bliži produžetku ugovora sa Red Bulom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi čovek Red Bula Kristijan Horner je posle trke za Veliku nagradu Monaka istakao kako se Australijanac uklapa u planove austrijske ekipe.

“Presrećni smo zbog Markovih rezultata. On je važan član našeg tima i pošto ima 33 godine dogovorili smo se da pregovaramo o jednoj po jednoj sezoni, a ne višegodišnjem ugovoru”, rekao je Horner.

Zadovoljan sam balansom i dinamikom u timu i nemamo razloga da bilo šta menjamo. Ipak, sve je na našim odnosima i tome kako se Mark oseća u timu. On vozi fantastično, zna da je važan timu, i kada dođe vreme da sednemo i porazgovaramo o novom ugovoru uveren sam da će to biti veoma kratak razgovor”, naglasio je Horner.

Veber je prethodne nedelje u pojedinim medijima bio povezivan sa Ferarijem, ali je on istakao da o tome ne razmišlja, već samo o ovoj sezoni i Red Bulu.

Još uvek nismo postigli nikakav dogovor, ali imamo još mnogo vremena. Tokom prethodnih nekoliko godina smo radili vredno da bismo došli do ovoga gde smo sada. Nigde ne žurimo, ali sam ja zadovoljan u Red Bulu i mislim da je to obostrano”, istakao je Veber.

Pored nedeljne pobede u Monaku Australijanac je trijumfovao i nedelju pre toga u Španiji, a ove sezone se našao na podijumu u Maleziji, kada je bio na drugom stepeniku pobedničkog postolja. Posle šest trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 Veber ima 78 bodova, isto koliko je sakupio i njegov timski kolega Sebastijan Fetel.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 je Velika nagrada Turske koja se vozi 30. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve