Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 29.04.2010.

18:51

Stefan GP za B92: Posao nije gotov

Namera i pokušaj Zorana Stefanovića da pokrene tim u Formuli 1 zaokupljali su pažnju ne samo srpske javnosti tokom jeseni i zime 2009/2010.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kad je saopšten konačan spisak učesnika u kojem se nije našao Stefan GP, vatra je krenula da jenjava. Pažnja na ceo projekat ponovo je privučena protokolom iz Stare Pazove, potpisanim malo pošto je SGP iskazao interesovanje za učešće na konkursu za izbor trinaestog i četrnaestog F1 tima za sezonu 2011. Prilika je da od Stefanovića samog čujemo kako su stvari dosad tekle.

Mogućnost ulaska tima Stefan GP u Formulu 1 najavio je časopis ’F1 Racing’ još krajem 1996. Šta se tada dešavalo?

„Ako hoćete stvarnu priču, onda nećemo početi odatle, počećemo još ranije. Posle tri auto-moto kluba u kojima sam bio, sa grupom prijatelja napravio sam klub „Partizan“ i SD „Partizan“ je 1986. godine počeo da organizuje nešto što je trebalo da pripremi teren za veliku trku kod nas. Odluka je pala da se napravi trka Svetskog šampionata Formule 1 u Rijeci, na Grobničkom polju u organizaciji „Partizana“. Zvanično smo sa organizacijom krenuli 1987, ja sam vodio ceo posao i od tada datira moje poznanstvo s Bernijem Eklstonom. Stvar je došla dotle da smo posle godinu dana pripreme mogli o tome realno da razgovaramo, međutim zbog političke situacije digli smo ruke, bilo je očito da nećemo moći da završimo sve što je bilo potrebno.“

Kompletan razgovor sa Zoranom Stefanovićem pročitajte u našoj rubrici intervjui.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve