Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 18.04.2010.

12:16

Baton: “Najbolja pobeda do sada”

Aktuelni šampion Formule 1 Dženson Baton bio je presrećan posle trijumfa u Kini, kojim je postao prvi vozač koji je pobedio na dve trke ove sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Meklarena, koji je trijumfom u Šangaju, došao do prvog mesta u plasmanu ističe da mu je nedeljna pobeda najbolja u karijeri. “Za mene, ovo je moja najbolja trka. Vozili smo u veoma teškim uslovima, ali je pozitivna stvar što je naš ritam bio poprilično dobar. Još uvek ne znamo kakvi smo na suvom, ali možemo da zaboravimo na to za trenutak”, rekao je Baton.

Batonu je pobeda po kiši u Kini deveta u karijeri, a do nje je došao pametnom vožnjom i time što je iskoristio greške rivala odlukom da ne ode u boks u ranoj fazi trke. Kao što je slučaj bio u Australiji, drugoj rundi ovogodišnjeg šampionata, vozač Meklarena je kalkulisao, ali je doneo još jednu hrabru i, kako se kasnije ispostavilo, ispravnu odluku.

Nije sreća što smo došli do vrha, doneli smo prave odluke u datim uslovima. Mojih prvih nekoliko meseci u Meklarenu su bili neverovatni i sada se osećam kao pravi deo tima”, istakao je Baton.

Posle Batona strategija se najbolje isplatila Hamiltonu, koji je za razliku od timskog kolege išao četiri puta u boks, a ne dva puta. Šampion Formule 1 2008. godine je tokom trke imao odlična preticanja, a malo je falilo da ostane bez drugog mesta zbog incidenta sa Sebastijanom Fetelom u boksu, ali je posle trke dobio samo opomenu.

Imao sam poprilično zanimljivu trku, ali mi je na početku bilo teško jer je zbog vremenskih uslova nije bilo lakoo napraviti pravi izbor pneumatika. Čestitam Džensonu na pobedi, odradio je neverovatan posao, a uz to je doneo pravu odluku po pitanju odlazaka u boks”, rekao je Hamilton.

Trećeplasirani u Kini Niko Rozberg, vozač Mercedesa, bio je jednako presrećan kao Baton jer se na drugoj trci zaredom našao na podijumu.

Bilo je lepo nalaziti se u vođstvu tokom mnogo krugova, ali su moji pneumatic bili u mnogo lošijem stanju od Džensonovih i napravio sam grešku koju je on iskoristio. Uprkos tome presrećan sam jer ovo korak u dobrom pravcu”, naglasio je Rozberg.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja trkom za Veliku nagradu Španije na stazi “Katalunja” u Barseloni 9. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve