Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 25.03.2010.

13:14

Alonso: „Gledajte nešto drugo“

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso savetovao je gledaoce kojima su trke Formule 1 dosadne da prebace kanal i gledaju nešto drugo.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Trku za Veliku nagradu Bahreina, na kojoj je pre dve nedelje trijumfovao upravo Alonso, mnogi su ocenili kao najdosadnijom u poslednjih nekoliko godina i to sve zbog promene pravila. „Prošle godine je Dženson Baton pobedio na šest od prvih sedam trka. Da li je to bilo dosadno. Možda da, možda ne, ali to je Formula 1“, rekao je Alonso.

Mihael Šumaher je osvojio pet uzastopnih titula. Da li je to bilo dosadno? Opet kažem, možda da, možda ne. Sve to je Formula 1. Sve se vrti oko tehnologije, i kako je sve precizno, od vozača, mehaničara, inženjera, sveta. Tako da oni ljudi koji žele veći šou možda treba da razmisle da li uopšte žele da gledaju Formulu 1“, naglasio je Alonso.

Mnogi su za nedostatak uzbuđenja na premijeri sezone okrivili nova pravila, ali najviše zabranu dolivanja goriva. S druge strane se našao Alonso koji je rekao da treba malo sačekati i onda donositi sud o mogućim promenama. Za vozača Ferarija trka u Bahreinu, po njegovim rečima, nije bila toliko loša jer je tokom nje viđeno nekoliko bitaka za pozicije između odličnih vozača.

Bila je tu borba Sebastijana Fetela i dva Ferarija, potom iza Nika Rozberga i Luisa Hamiltona, Mihaela Šumahera, Džensona Batona i Marka Vebera. Mislim da smo sada u delu šampionata gde će se tek odvijati zanimljive trke. I tek posle njih ćeo znati da li ćemo imati veliki šou ili ne“, istakao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve