Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.03.2010.

17:44

Šumaher za rekordnu gledanost RTL-a

Nemačka medijska kompanija RTL saopštila je da je imala 49 odsto gledanosti tokom prenosa prve trke Formule jedan u Bahreinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trku, u kojoj se na srtazu vratio sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher, u proseku je gledalo 10,51 miliona ljudi, što je 49 odsto tržišta, da bi u jednom trenutku prvu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1 gledalo 11, 54 miliona. Prošlogodišnju trku za Veliku nagradu Bahreina u Nemačkoj je gledalo oko 5 miliona ljudi.

"Šumaherov povratak ima istorijski značaj i 2010. će biti magična godina za Formulu 1", rekao je čelnik RTL-a Manfred Lope, koji je dodao da je interesovanje za reklame u novoj sezoni naglo skočilo.

"Naravno da ovaj preokret na tržištu ima veze sa povratkom Šumahera", istakao je Lope.

RTL je saopštio da očekuje veliko povećanje u gledanosti Formule 1 ove sezone, pre svega zbog Šumahera, ali i zbog pet drugih nemačkih vozača.

Šumaher, koji vozi za ekipu Mercedes GP, trku na stazi "Sakir" završio je na šestom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve