Nova vest
Auto-moto

Utorak, 09.03.2010.

12:16

Trka u Rimu u Formuli 1 od 2013.

Trka za Veliku nagradu Rima biće od 2013. godine u kalendaru Formule 1, zvanično je u utorak potvrdio prvi čovek tog sporta Berni Eklston.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovogodišnji šampionat Formule 1 će brojati 19 trka, što je ujedno najveći broj trka koji je vožen u toku jedne sezone. Do sada je takav slučaj bio samo jednom, 2005. godine, ali će uvođenjem trke u glavnom gradu Italije broj trka gotovo izvesno biti povećan na 20, prema rečima Eklstona.

Još prošle godine Rim je postao jedan od kandidata za organizaciju trke u Formuli 1 i iako se pre nekoliko meseci činilo da Eklstonu ta ideja nije više zanimljiva, dogovor je postignut ove nedelje.

Rim će se naći u kalendaru od 2013. godine. Imaćemo 20 trka i timovi će biti zadovoljni zbog toga“, rekao je Eklston, koji, takođe, razmatra povratak Formule 1 u Sjedinjene Države, a jedna od opcija je trka na ulicama Njujorka.

Kao jedan od potencijalnih domaćina trke u šampionatu Formule 1 pominje se i Katar i staza „Losail , na kojoj se već nekoliko godina vozi jedina noćna trka u Moto GP šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve