Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.03.2010.

19:55

Katar želi trku u Formuli 1

Trka za Veliku nagradu Katara mogla bi uskoro da se nađe u kalendaru Formule 1 pošto je prvi čovek Svetske automobilske federacije Žan Tod posetio tu zemlju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katar je već domaćin trke u Moto GP šampionatu na stazi „Losail“, na kojoj će u najskorije vreme biti odrađene modifikacija u cilju dobijanja trke u Formuli 1. „Formula 1 je deo naših planova za budućnost“, rekao je predsednik Auto-moto federacije Katara Nase bih Kalifa al-Atijah.

Kada se završe radovi predstavnici bezbednosne komicije će odraditi inspekciju staze i potom će ona biti licencirana za zvanična testiranja Formule 1. Posle toga ćemo biti spremni da organizujemo trku u šampionatu Formule 1“, dodao je Al-Atijah.

Direktor trka u Formuli 1 Čarli Vajting bi trebalo da dođe u Katar naredne nedelje, odmah posle prve trke ovogodišnjeg šampionata, Velike nagrade Bahreina, koja će biti vožena u nedelju.

Uradićemo sve što gospodin Vajting predloži. Ispunićemo sve što je potrebno da bismo dobili organizaciju trku“, istakao je Al-Atijah.

Posle posete Kataru Tod je nagovestio da je dogovor veoma blizu.

Za Katar je lako da organizuje trku. Treba samo da se ostvari dogovor oko komercijalnih stvari između kompanije FOM i lokalnih organizatora. Već imamo dve trke na Bliskom Istoku, u Bahreinu i Abu Dabiju, i bilo bi odlično kada bi i Katar dobio mesto u kalendaru“, rekao je Tod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve