Nova vest
Auto-moto

Utorak, 02.03.2010.

14:15

Hamilton raskinuo saradnju sa ocem

Vozač Meklarena i šampion Formule 1 iz 2008. godine Luis Hamilton u potrazi je za novim menadžerom jer je prekinuo saradnju sa svojim ocem Entonijem.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Hamilton senior je vodio računa o karijeri svog sina od samog početka i takmičenja u kartingu, ali su oni pred star ovogodišnjeg šampionata Formule 1 rešili da krenu različitim putevima. Mlađi Hamilton je član Meklarena od 1997. godine, a u Formuli 1 je debitovao deset godina kasnije.

Iako je mnoge iznenadila vest o potrazi za novim menadžerom vozač Meklarena ističe da je razlaz bio u planu već duže vreme.

Sada imam 25 godina i mislim da je neizbežno da napravimo promenu. Tokom poslednjih nekoliko godina smo tražili nekoga ko bi preuzeo deo posla. Ipak, nikada se nisam osećao sigurnim sa nekim drugim. Tada sam voleo to što mi je baš on menadžer i vodi računa o svemu, jer mu verujem“, rekao je šampion Formule 1 iz 2008. godine.

U međuvremenu stariji Hamilton nastavlja sa menadžerskim poslom i već je potpisao ugovor sa mladim Holanđaninom Nikom de Frajsom, koji već ima saradnju sa Meklarenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve