Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.03.2010.

22:01

Baton: „Sedam timova u vrhu“

Vozač Meklarena, šampion Formule 1, Dženson Baton izjavio je da smatra da čak sedam timova može da se bori za titulu ove sezone.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

„Mislim da će u vrhu biti više od četiri tima. Tu smo mi, Ferari, Mercedes i Red Bul, ali su u konkurenciji i Zauber, Fors Indija i Vilijams. Biće ovo veoma konkurentna sezona i biće vredno to videti“, rekao je Baton, koji je osvojio titulu kao vozač ekipe Bron GP, sadašnjeg Mercedesa, a potom je prešao u redove Meklarena.

Batonov klupski kolega i sunarodnik Luis Hamilton, šampion Formule 1 iz 2008. godine, je bio najbrži na poslednjim testiranjima pred početak nove sezone, ispred vozača Red Bula Marka Vebera i Felipea Mase u Ferariju.

U ovogodišnjem šampionatu Formule 1 na stazi će se naći četvorica šampiona među kojima će biti i Mihael Šumaher, koji se kao vozač Mercedesa vratio u Formulu 1 posle trogodišnjeg odsustva, a Hamilton je željan borbe sa 41-godišnjim Nemcem.

On je legenda i biće fantastično naći se na istoj stazi sa njim“, rekao je Hamilton.

Kao i Hamilton i Baton jedva čeka da sezona počne trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi „Sakir“ 14. marta.

Ove sezone ću na bolidu imati broj jedan i neću imati veći izazov od tog da ponovo dođem do njega“, istakao je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve