Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.03.2010.

19:17

USF1 nudi kompenzaciju za FIA

Američki tim USF1, koji je trebalo da uđe u Formulu 1 ove sezone, ponudio je Svetskoj automobilskoj federaciji (FIA) kompenzaciju za propuštanje cele sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema dobro obaveštenim izvorima USF1 je spreman da izdvoji sedmocifreni iznos kao dokaz da će tim biti spreman da debituje u šampionatu Formule 1 2011. godine. Takav razvoj situacije uopšte ne znači da će neki tim automatski zauzeti mesto koje je USF1 izborio prošle godine. Sve će biti poznato kada se FIA u narednih nekoliko dana oglasi.

USF1, tačnije osnivači tima Ken Anderson i Piter Vindsor, kao i finansijer Čed Harli, prvi čovek sajta YouTube, su pogrešno procenili koliko će im finansija biti potrebno da bi bolid spremili za start sezone. Ali, sada je već izvesno da se neće naći na startu sezone 14. marta u Bahreinu.

Ekipa je imala ugovore sa Argentincem Huanom Marijom Lopezom i Džejmsom Rositerom iz Velike Britanije, koji su bili spremni da timu zajedno daju osam miliona vredna sponzorsta. Ipak, njih dvojica su, za sada, ostala bez povratka u Formulu 1 pošto je Lopez ranije bio test vozač Renoa, dok je Rositer imao istu funkciju u Hondi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve