Nova vest
Auto-moto

Subota, 27.02.2010.

19:06

Šumaher: "Alonso i Ferari favoriti"

Vozač Mercedesa Mihael Šumaher izjavio je u Barseloni da su njegov bivši rival Fernando Alonso i bivši tim Ferari favoriti u predstojećoj sezoni Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mislim da su Felipe (Masa) i Fernando trenutno najbliži cilju. Radili su dobro i sve izgleda dobro. Poznajem taj tim i znam da imaju dovoljno razloga da budu srećni. Nisam iznenađen", rekao je Šumaher.

Sedmostruki svetski šampion je delimično izmenio izjavu od petka, kada je rekao da njegov tim Mercedes najverovatnije neće pobediti u trci u Bahreinu, kojom 14. marta počinje ova sezona Formule 1.

"Tada sam bio malo pesimističan ali nisam ni znao podatke. To je bilo trenutno osećanje. Ali izgleda da smo trošili više goriva od ostalih zbog čega je naše vreme bilo lošije. Kada sam pogledao rezultate i statistiku, nije tako loše izgledalo - prihvatljivo je", dodao je Šumaher.

Mercedesov tim će morati da napravi neke izmene na Šumaherovom bolidu, ali je on uveren da i ako ekipa ne bude u vrhu u Bahreinu, tim će se boriti da pobedi u nekoj od preostalih 18 trka u sezoni.

"Važnije je da pobeđuješ na kraju sezone nego na početku. Mi imamo plan da poboljšamo bolid", zaključio je Šumaher.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve