Nova vest
Auto-moto

Sreda, 03.02.2010.

20:48

30.000 navijača na Alonsovom debiju

Desetine hiljada navijača Fernanda Alonsa okupilo se na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji gde su prisustvovali debiju dvostrukog šampiona u bolidu Ferarija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Organizatori su objavili da je poslednjeg dana testiranja u Valensiji pored staze bilo prisutno oko 30.000 gledalaca, a ta poseta može da se uporedi sa prošlogodišnjom trkom za Veliku nagradu Turske koju je tokom sva tri dana akcije na stazi posetilo oko 36.000 ljudi.

Alonso, koji je na mestu timskog kolege Felipea Mase u Ferariju zamenio Finca Kimija Raikonena, na najbolji način se odužio vernim navijačima najboljim vremenom dana, ispred vozača Zaubera, sunarodnika, Pedra de la Rose i Mihaela Šumahera u Mercedesu.

Pored Alonsa debi u novoj ekipi imao je i aktuelni šampion Formule 1 Britanac Dženson Baton, koji je u sredu izvozao prve krugove u bolidu Meklarena i na kraju je imao peto vreme.

Naredna predsezonska testiranja na programu su naredne nedelje na stazi „Herez“, takođe u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve