Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 25.01.2010.

13:04

Mercedes GP predstavio nove boje

Ekipa Mercedes GP u sedištu nemačke kompanije u Štutgartu prezentovala je boje koje će imati bolid kojim se takmičiti u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Tim, koji je prošle godine pod imenom Bron GP osvojio obe titule, je u Štutgartu predstavio bolid u srebrnoj boji i novog sponzora kompaniju Petronas, dok će izgled novog bolida MGP W01 biti prezentovan na početku zvaničnih predsezonskih testiranja 1. februara u Valensiji. Mercedes je za promociju iskoristio šasiju šampionskog bolida Džensona Batona BGP001.

Mercedes će se ove godine samostalno takmičiti u Formuli 1 pri put posle 1955. godine, kada je sezonu obeležila dominacija Huana Manuela Fanđa i Stirlinga Mosa. Nemačka kompanija je krajem prošle godine raskinula partnerstvo sa Meklarenom, koje je trajalo od 1995. godine.

Za ekipu Mercedes GP u novoj sezoni će voziti dvojica Nemaca sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, koji se vraća posle trogodišnjeg odsustva, i Niko Rozberg, dok će test vozač tima takođe biti Nemac Nik Hajdfeld.

Šumaher je na promociji istakao da je spreman za izazov koji ga očekuje i da se oseća kao da je nova sezona novi početak za njega.

Imamo šampionski tim u svakom smislu i ne mogu da dočekam da uđem u bolid naredne nedelje u Valensiji. Uveren sam da ćemo se boriti za titulu ove godine. Povratak u Mercedes će za mene kao zatvaranje jednog kruga jer sam počeo karjeru u ’srebrnom strelom’. To je ujedno i jedan od razloga zašto jedva čekam početak sezone“, rekao je Šumaher.

S druge strane Šumaherov klupski kolega Rozberg je naglasio da je veoma ponosan što će predstavljat Mercedes na stazi i da je veoma motivisan.

Već sam video koliko svi u timu naporno rade na novom bolidu i radujem se prvim testiranjima. Takođe, nadam se da ću svima uložen trud vratiti rezultatima na stazi“, izjavio je sin šampiona Formule 1 iz 1982. godine Kekea Rozberga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve