Nova vest
Auto-moto

Utorak, 05.01.2010.

15:54

Erik Bulije novi prvi čovek Renoa

Francuz Erik Bulije u utorak je postavljen za novog prvog čoveka Renoa, saopštila je francuska ekipa.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Bulije je pre deset godina počeo da se bavi inženjerskim poslom, ali posle tri godine je dobio mesto u menadžmentu francuske ekipe DAMS i nadgledao je sve aktivnosti tima u mnogim šampionatima, uključujući i GP2 seriju. 36-godišnji Francuz je, takođe, bio i šef francuskog tima u A1GP seriji od 2007.do 2009. godine.

"Neverovatno sam ponosan jer se pridružujem Renou kao šef ekipe. Reno je jedno od najpoznatijih i najuspešnijih imena u auto-moto sportu i radujem se tome što ću voditi tim u novoj sezoni. U prošlosti je Reno demonstrirao da je jedan od najboljih timova u Formuli 1 i siguran sam da sa vrednim radom i odlučnošću možemo da se borimo za vrh ponovo", rekao je Bulije.

Bulije će na mestu šefa Renoa zameniti Boba Bela, koji je tu funkciju obavljao od septembra, kada je ostavku podneo Flavio Brijatore, koji je kasnije kažnjen doživotnom suspenzijom iz Formule 1, ali je ta kazna u utorak ukinuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve