Nova vest
Auto-moto

Sreda, 23.12.2009.

00:07

Šumaher potvrdio povratak!

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher zvanično je potvrdio da će se naredne sezone vratiti u Formulu 1 kao vozač ekipe Mercedes GP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šumaher se iz Formule 1 povukao na kraju 2006. godine, kada drugu godinu zaredom nije uspeo da osvoji titulu šampiona, a mediji, među kojima su bili Bilda i BBC, još u utorak su objavili da će se on sigurno naći na prvoj trci naredne sezone, Velikoj nagradi Bahreina, 14. marta na stazi "Sakir". Njegov povratak potvrđen je na konferenciji za štampu u sedištu Mercedesa, u Štutgartu.

"Svi znaju koja je moja motivacija. Dobio sam poziv od Rosa Brona početkom novembra koji me je pitao da se vratim, uz reči da će Mercedes preuzeti ekipu", rekao je Šumaher, "Od povlačenja sam stalno bio na stazi, i posle tri godine vratio sam svu enegriju koju osećam sada. Posle male igre na motorima spreman sam za ozbiljne stvari".

Šumaher će sledeće sezone dobiti oko sedam miliona evra od nemačke ekipe, koja se ove godine takmičila pod imenom Bron GP i osvojila titule i u konkurenciji vozača i u poretku konstruktora. Ipak, Nemac je naglasio da se pregovori oko produžetka saradnje već vode.

"Razgovaramo o trogodišnjem ugovoru. Ovo za mene nije samo izlet, već razmišljamo o kontinuitetu", istakao je Šumaher.

Nemac je letos trebalo da zameni povređenog Felipea Masu u Ferariju, ali je povratak otkazan zbog bolova u vratu, koji je povredio u februara.

"Pre konačnog dogovora morao sam da se uverim da mi je vrat dobro. Tokom leta nije bio, ali sam se do sada potpuno oporavio", naglasio je sedmostruki šampion Formule 1.

Mercedes je prošle nedelje objavio da će ime drugog vozača za sledeću sezonu objaviti početkom januara, ali, pošto su mediji saznali da je dogovor postignut nemačka ekipa je odlučila da to obavi ranije. Pored Šumahera boje ekipe Mercedes GP će sledeće godine braniti Niko Rozberg, koji je u poslednje četiri sezone vozio za Vilijams.

Šumaher, koji će 3. januara napuniti 41 godinu, je u karijeri učestvovao na 250 trka, od kojih je na 91 trijumfovao, dok je 68 puta startovao sa pol pozicije, a njegov cilj za sledeću sezonu je jasan - titula.

"Nadam se da će ljudi nastaviti da me gledaju kao i ranije, na osnovu svega što sam postigao. Ekipa Bron GP je ove godine osvojila obe titule, a sada ima jakog partnera u Mercedesu, tako da je naš jedini cilj titula", rekao je Šumaher.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve