Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.12.2009.

12:08

„Silverston“ ostaje u Formuli 1

Staza „Silverston“ biće domaćin trke za Veliku nagradu Britanije u narednih 17 godina pošto su njeni čelnici postigli dogovor sa Bernijem Eklstonom.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

„Silverston“ je bio domaćin prve trke u istoriji Formule 1 1950. godine, ali je izgubio domaćinstvo kada je Eklston postigao 17-godišnji dogovor sa „Donington parkom“, koji je trebalo da startuje sledeće godine. Ipak, organizatori trke nisu uspeli da obezbede finansijska sredstva pa je Eklston ponudio ugovor „Silverstonu“, ali do ponedeljka dogovor nije bio siguran.

Trka za Veliku nagradu Britanije naredne godine zakazana je za 11. jul, isti dan kada će biti održano i finale Svetskog prvenstva u fudbalu, u Južnoj Africi. Konačna verzija kalendara šampionata za 2010. godinu, sa 19 trka, trebalo bi da bude ustanovljena u sredu, a objavljena u petak.

Vlasnik staze „Silverston“ je Britansku klub vozača (BRDC), na čijem čelu se nalazi šampion iz 1996. godine Dejmon Hil. Većina timova, od 13, koliko će ih biti u Formuli 1 sledeće sezone, je iz Britanije, dok su poslednja dva šampiona Luis Hamilton i Dženson Baton upravo iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve