Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.11.2009.

13:17

BMW predao tim Zauberu

Kompanija BMW predala je kontrolu nad timom u Formuli 1 bivšem vlasniku ekipe Peteru Zauberu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemačkli gigant je prvobitno otkazao planiranu prodaju tima investitorskoj kompanijiKvadvak, koja ima sedište u Švajcarskoj.

Kompanija BMW postigla je dogovor sa Peterom Zauberom u pogledu prodaje tima u Formuli 1. Ugovor će biti ispoštovan pod uslovom da tim ima mesto u šampionatu naredne godine. To samim tim znači da je planirana prodaja Kvedveku, koja je provobitno planirana, neće biti kompletirana“, kaže se u saopštenju nemačke kompanije, u kojem se dodaje da će Zauber morati da smanji broj zaposlenih u sedištu ekipe u Hinvilu sa 388 na oko 250.

Ekipa BMW Zaubera je od debija u Formuli 1, 2006. godine, trijumfovala samo jednom, na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Kanade, kada se Robert Kubica popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Nemačka kompanija, koja je 2005. godine otkupila 80 odsto akcija Zaubera, u julu je objavila da se povlači iz Formule 1. U septembru BMW je pristao da tim proda Kvadbaku, koji zastupa interese brojnih kompanija sa Bliskog istoka i iz Evrope.

Od tada, BMW Zauber je izgubio zagarantovano mesto u šampionatu za narednu godinu, koje je popunio Lotus, ali im je grančica spasa pružena kada je Tojota objavila da se i ona povlači iz Formule 1. Ipak, Svetska automobilska federacija (FIA) tek treba da potvrdi koji će tim biti 13. u šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve