Nova vest
Auto-moto

Utorak, 24.11.2009.

16:31

Održano Brijatoreovo saslušanje

Saslušanje povodom žalbe Flavija Brijatorea oko doživotne suspenzije iz Formule 1 održano je u utorak u Parizu.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Brijatore je kažnjen doživotnom zabranom rada u Formuli 1 i prisustva na svim takmičenjima koje se održavaju pod okriljem Svetske automobilske federacije (FIA), zbog umešanosti u nameštanje prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura. Italijan od francuskog suda traži odštetu, kao i da se presuda zvanično objavi.

Bivši prvi čovek Renoa nije biti prisutan na saslušanju u Parizu, ali su njegovi predstavnici pokušali da ospore proceduru po kojoj je vođena prvobitna istraga od strane FIA, kao i da je ona suprotna zakonima Francuske, gde je sedište te Federacije.

Presuda po pitanju Brijatoreovog slučaja biće poznata 5. januara, a ukoliko Italijan ne dobije slučaj njegova suspenzija iz šampionata Formule 1 ostaće na snazi, a takođe će njegov status suvlasnika engleskog kluba Kvins Park Rendžers biti u opasnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve