Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.11.2009.

13:52

Rozberg zvanično u Mercedesu

Nemac Niko Rozberg voziće za Mercedes GP sledeće sezone, tim koji je ove godine osvojio titule u obe konkurencije kao Bron GP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rozberg je od debija u Formuli 1, pre četiri godine, bio vozač Vilijamsa. Sin šampiona Formule 1 iz 1982. godine Kekea Rozberga, posle 70 startova još uvek nije došao do pobede, a najbolji rezultat ostvario je osvajanjem drugog mesta na Velikoj nagradi Singapura prošle godine.

Presrećan sam što ću biti deo “srebrne strele” naredne godine, kao vozač Mercedesa. Motivisan sam više nego ikada i jedva čekam da testiram “srebrnu strelu”, a potom i prvu trku nove sezone u Bahreinu”, rekao je Rozberg.

Mercedes je pre nedelju dana preuzeo ekipu Bron GP, ali je prvi čovek tima ostao Ros Bron. Od tada je ekipu napustio šampion Dženson Baton, koji je prešao u Meklaren, a Bron ističe da će Rozberg dati veliki doprinos timu.

Niko je veliki talenat i sa četvorogodišnjim iskustvom u Formuli 1 on je vozač koji će dati veliki doprinos našem timu. Imao sam to zadovoljstvo da radim sa njegovim ocem Kekeom i fantastično je videti Nika kako ide njegovim stopama”, istakao je Bron.

Ko će biti Rozbergov klupski kolega naredne sezone još uvek nije poznato, ali je potpredsednik Mercedesa zadužen za auto-moto sport izjavio da tim sprema veliko iznenađenje.

U poslednjih nekoliko dana sa mestom u nemačkoj ekipi povezivani su mnogi vozači. Jedan od njih je sedmostruki šampion Mihael Šumaher, čija je predstavnica za štampu istakla da je njegov povratak malo verovatan. Među njima našao se i Kimi Raikonen, iako je izjavio da se sledeće sezone neće takmičiti u Formuli 1, dok se kao kandidati pominju i Nemci Nik Hajdfeld i Adrian Zutil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve