Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.11.2009.

11:28

Glok potpisao za Menor GP

Nemac Timo Glok potpisao je ugovor sa ekipom Menor Gran Pri, koja će sledeće godine debitovati u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

„Imao sam nekoliko opcija za 2010. godinu, od kojih su neke bile ponude velikih timova“, rekao je Glok, „Svaki vozač imao identičan generalni cilj, da jednog dana postane šampion, ali je put kojim ja želim da uspem drugačiji, a on je da budem deo procesa izgradnje tima i da imam ključnu ulogu u razvoju bolida. Zbog toga sam prihvatio ponudu Menora“.

Menor, sa sedištem u Velikoj Britaniji, je jedan od bar četiri nova tima koji će ući u šampionat naredne godine. Ekipa će krajem godine održati zvaničnu prezentaciju, a očekuje se da će joj bivši sponzor ekipe Bron GP Virdžin postati glavni partner.

Glok je propustio poslednje tri trke sezone zbog povrede zadobijene tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Japana na stazi „Suzuka“. U ovogodišnjem šampionatu, u kojem je branio boje Tojote, 27-godišnji Nemac se dva puta našao na podijumu, u Maleziji i Singapuru.

Proveo sam dosta vremena sa tehničkim direktorom Nikom Virtom, šefom ekipe Džonom Butom i ostalim članovima i najviše mi se svidelo to što je ovo pravi trkački tim. Ekipa jeste mala i nova, ali ima velike ambicije i veoma impresivan bolid i razvojni program. Uveren sam da mogu da imam veliku ulogu u pogledu pomoći u tehničkom smislu i to je fantastična prilika za mene”, istakao je Glok.

Virt je naglasio da su svi u timu zadovoljni jer su uspeli da osiguraju usluge vozača kakav je Glok.

Veoma je uzbuljivo to što smo uspeli da dovedemo vozača koji ne samo da je došao do podijuma ove sezone, već ima i potencijal da nas gura napred u narednim godinama. Činjenica da je došao kod nas i video sve aspekte projekta pre donošenja odluke samo govori o tome šta smo sve postigli do sada”, rekao je Virt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve