Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 12.11.2009.

18:58

Briatore traži milion evra odštete

Bivši direktor Renoa Flavio Briatore rekao je da će tražiti milion evra odštete kada se krajem meseca bude žalio na odluku o doživotnoj suspenziji iz F1.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Briatore je izjavio da je predsednik FIA Maks Mozli jedan od najzaslužnijih za oštru kaznu, pošto je "bio zaslepljen preteranom željom za ličnom osvetom". FIA je suspendovala Briatorea pošto je utvrđeno da je on naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da izazove sudar na trci u Singapuru prošle godine, da bi pomogao timskom kolegi Fernandu Alonsu da trijumfuje.

Čelnici FIA su u saopštenju naveli da neće komentarisati Briatoreovu izjavu i naglasili da Mozli nije samostalno doneo odluku o suspenziji.

"Odluka o kazni za gospodina Briatorea doneta je većinom glasova članova Svetskog Moto-sport Saveta", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve